Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@00:37:12 GMT

کشف شواهد جديدی از وجود آب در سطح کره ماه

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۰۲۰۵

کشف شواهد جديدی از وجود آب در سطح کره ماه

خرداد: بر اساس تحقیقات جدیدی که نتایج آن روز دوشنبه پنجم آبان منتشر شد میزان آب موجود در سطح کره ماه بیشتر از حدی است که تاکنون تصور می‌شد، مولکول‌های آب داخل خاکریزه‌ها و ذرات مواد معدنی هستند و به احتمال فراوان در بخش‌هایی از این سیاره که همواره تاریک است حجم بیشتری از آب وجود دارد.
پژوهش‌های علمی حدود ۱۱ سال پیش ثابت کرد که حجم اندکی از آب در سرتاسر کره ماه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نتایج تحقیقات علمی جدید برای اولین بار وجود مولکول‌های آب در سطح این سیاره را بدون هیچ ابهامی ثابت می‌کند.
همزمان، یک هیئت پژوهشی دیگر اعلام کرد که حدود ۴۰ هزار کیلومتر مربع از سطح کره ماه همواره در سایه است و به احتمال زیاد در این مناطق حجم بیشتری از آب به صورت یخ وجود دارد.
وجود حجم زیادی از آب در سطح کره ماه موضوع بسیار مهمی است و می‌تواند روی سفرهای فضایی انسان به این سیاره، چه در شکل تامین آب آشامیدنی و چه به عنوان یکی از عناصر تولید سوخت، تاثیر مهمی داشته باشد.
یک گروه پژوهشی در مرکز ماموریت‌های فضایی ناسا به ریاست کیسی هانیبال وجود مولکول‌های آب داخل ذرات خاک و یا لایه‌های بلور در سطح ماه را کشف کرده است.
در پژوهش‌های قبلی بین مشاهده آب و یا هدیورکسیل که از نظر ساختار مولکولی با آب شباهت فراوانی دارد تردید وجود داشت. ولی در تحقیقات جدید از روشی استفاده شده که به خوبی تمایز آن‌ها را تشخیص داده و بدون تردید وجود مولکول‌های آب را اثبات می‌کند.
تنها راه وجود آب در سطح کره ماه که در معرض شرایط جوی بسیاری نامساعدی قرار دارد پنهان ماندن این مولکول‌ها در لابلای ذرات خاکریزه‌ها و لایه‌های بلور طبیعی است.
پژوهشگران در اين تحقیقات از اطلاعاتی استفاده کرده‌اند که توسط رصدخانه «سوفیا» جمع‌آوری شده است. این تلسکوپ فضایی روی یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اس. پی نصب شده و با پرواز در ارتفاع بسیار زیاد داده‌ها خود را جمع‌آوری می‌کند.
کیسی هانیبال، مسئول این پژوهش، گفته است:«خیلی‌ها فکر می‌کنند آبی که ما کشف کرده‌ایم در شکل یخ است ولی این واقعیت ندارد. آنچه که ما مشاهده کرده‌ایم مولکول‌های آب است ولی چون خیلی پراکنده هستند نتوانسته‌اند به یکدیگر بپیوندند و ذرات یخ و یا آب مایع را تشکیل دهند».
پژوهش دوم که نتایج آن نیز در مجله «نیچر استرونومی» منتشر شده است روی مناطق تاریک سطح کره ماه تمرکز دارد که دمای آن حدود ۱۶۰ درجه زیر صفر است. در چنین سرمایی آب می‌تواند میلیاردها سال در حالت با ثبات باقی بماند.
در این پژوهش به ریاست پل هاین، اخترشناس دانشگاه کلرادو از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط فضاپیمای ناسا استفاده شده که ماموریت آن شناسایی کره ماه است. این اطلاعات نشان می‌دهد که در بخش تاریک ماه ده‌ها میلیارد سایه کوچک به اندازه یک سکه وجود دارد و اکثر آن‌ها در مناطق قطبی این سیاره قرار دارند.
پل هاین می‌گوید: «پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که در نقاط بسیار زيادی از سطح کره ماه که تاکنون ناشناخته بودند ممکن است آب یخ زده وجود داشته باشد. حجم آب موجود در دو قطب ماه احتمالا بسیار بیشتر از آن است که تاکنون تصور می‌شد و در نتیجه دسترسی به آب برای نمونه‌برداری و تحقیق ساده‌تر است».
ناسا مشغول تدارک سفر بعدی فضانوردان به ماه است که علاوه بر تحقیق در این سیاره به ماموریت‌های بعدی برای اعزام فضانوردان به مریخ کمک خواهد کرد. امکان دسترسی به آب در سطح کره ماه می‌تواند به این ماموریت‌ها کمک کند.
کیسی هانیبال، پژوهشگر ناسا افزود:«وجود آب فقط به مناطق قطبی ماه محدود نمی‌شود و وجود آن در سطح این سیاره گسترده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد».
پل هاین، از دانشگاه کلرودو، گفت: «یافتن منشا آب در کره ماه یکی از سئوالات بسیار مهمی است که در این تحقیقات قصد داریم پاسخ آن را پیدا کنیم. در حال حاضر تصور می‌شود که منشا آن شهاب‌ها و یا سایر اجرام آسمانی، ذرات فضایی، طوفان‌های خورشیدی و یا انتشار گازهای آتشفشانی خود این سیاره است».
او افزود: «کشف منشا آب در سیاره ماه که نزدیکترین سیاره به کره زمین است می‌تواند به کشف منشا آب در زمین کمک کند که هنوز هم یکی از سئوالات بی‌پاسخ علم سیاره‌شناسی است».
منبع: رویترز برچسب ها: وجود آب در ماه ، قمر ، ماه

منبع: خرداد

کلیدواژه: وجود آب در ماه قمر ماه آب در سطح کره ماه مولکول های آب مولکول ها وجود آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۰۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است

مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره فراخورشیدی WASP-43b نشان می‌دهد این غول گازی داغ از نظر چرخش وضعی قفل شده است، به این معنا که یک طرف آن همیشه رو به خورشید خود و طرف دیگرش همیشه خیره به فضای تاریک است. 

به گزارش فرادید، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، نقشه آب و هوای سیاره‌ای در فاصله ۲۸۰ سال نوری از زمین را ترسیم کرده‌اند؛ یک غول گازی داغ که یک طرف آن همیشه رو به خورشید و طرف دیگرش پوشیده از شب ابدی است. 

سیاره WASP-43b عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و به دلیل نزدیکی به ستاره میزبان خود که هر ۱۹ ساعت زمینی یک بار به دور آن می‌چرخد، به طور قابل‌توجهی گرمتر از هر غول گازی در منظومه شمسی ما است. این نزدیکی شدید به این معنا است که WASP-43b همیشه رو به ستاره خود قفل شده است. 

اکنون محققان کشف کرده‌اند که این حالت به طور همیشگی یک طرف سیاره را تا دمای حدود ۱۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم می‌کند، به اندازه‌ای گرم که آهن را ذوب می‌کند. این گرمای سوزان، سنگ را تبخیر و روانه‌ی ابرها می‌کند. 

دانشمندان همچنین دریافتند که تفاوت دمای روز و شب که نسبتاً در ۶۰۰ درجه سانتیگراد نسبتاً خنک‌تر است، بادهای شدیدی ایجاد می‌کند که سرعتشان می‌تواند به ۹۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. محققان گزارش آب و هوای فرازمینی‌شان را روز ۳۰ آوریل در مجله Nature Astronomy منتشر کردند. 

WASP-43b سال ۲۰۱۱ کشف شد و ابتدا توسط تلسکوپ‌های فضایی هابل و اسپیتزِر بررسی شد، اما اکنون وضوح برتر تلسکوپ فضایی جیمز وب، جزئیات دقیق جوّ آن را به تصویر کشیده است. 

تِیلور بِل، نویسنده اصلی می‌گوید: «با هابل، به وضوح توانستیم ببینیم در نیمکره روز، بخار آب وجود دارد. هابل و اسپیتزر هر دو نشان دادند که ممکن است در نیمکره شب، ابرهایی وجود داشته باشد. اما به اندازه‌گیری‌های دقیق‌تر جیمز وب نیاز داشتیم تا بتوانیم نقشه‌برداری دما، پوشش ابر، بادها و ترکیب دقیق‌تر جوّی را در سراسر سیاره شروع کنیم.» 

محققان برای سنجش دمای سیاره، از ابزار فروسرخ میانی جیمز وب (MIRI) برای اندازه‌گیری نور منظومه در هر ۱۰ ثانیه به مدت بیش از ۲۴ ساعت استفاده کردند. 

«ما با رصد کل مدار، توانستیم دمای طرف‌های مختلف سیاره را حین چرخش به سمت دید محاسبه کنیم. از این داده می‌توانیم نقشه تقریبی دمای سراسر سیاره را ترسیم کنیم.» 

اندازه‌گیری‌های فروسرخ جیمز وب، ترکیب شیمیایی سیاره را نیز نشان داد که شامل بخار آب می‌شود اما فاقد متان است. متان معمولاً در سیاره‌هایی از این دست از راه واکنش‌های بین هیدروژن و مونوکسیدکربن تولید می‌شود، اما بادهای شدید سیاره ممکن است این متان را به سمت روز سیاره ببرند، جایی که توسط تشعشعات شدید ستاره میزبان از بین می‌رود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • طهرانچی: مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • وحیدی: مردم روز جمعه حماسه جدیدی خلق کنند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است