Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:54:50 GMT

گیاه‌خواری به نفع محیط‌ زیست نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۳۸۸۴

گیاه‌خواری به نفع محیط‌ زیست نیست

به گزارش دیلی میل، بسیاری از دانشمندان و فعالان زیست محیطی خواستار آن شده‌اند تا با تغییر رژیم غذایی به رژیم‌های پایه گیاهی تغییرات اقلیمی را مهار کرده و نرخ جنگل‌زدایی را کاهش دهند.

در ۹۵ درصد کشورهایی که توسط محققان دانشگاه جان هاپکینز مورد بررسی قرار گرفتند، یک رژیم غذایی بدون گوشت معمولا به معنای استفاده از شیر و تخم مرغ بود و نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از این مواد خوراکی بیش از مصرف برخی از محصولات گوشتی بر محیط زیست اثر منفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از دلیل این امر در آن ریشه دارد که پرورش گاو برای تولید شیر، کره و پنیر به حجم زیادی انرژی، زمین، کود و سموم کشاورزی نیاز دارد. بدین ترتیب این صنعت حجم زیادی از گازهای گلخانه‌ای را آزاد می‌کند که عامل گرم شدن کره زمین هستند.

محققان مرکز «آینده قابل زیست» دانشگاه جان هاپکینز می‌گویند، رژیم‌های غذایی حاوی حشرات، ماهی‌ها و حلزون‌های کوچک به اندازه رژیم‌های پایه گیاهی تاثیر زیست محیطی پایینی دارند اما به طور کلی مغذی‌ترند.

محققان برای دستیابی به این نتایج رژیم غذایی ۱۴۰ کشور مختلف را مورد مطالعه قرار دادند.

سازمان ملل متحد ماه گذشته در گزارشی عنوان کرد یک چهارم میزان گازهای گلخانه‌ای که در فاصله سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ میلادی در اثر فعالیت‌های انسانی آزاد شده‌اند، حاصل از کشاورزی، جنگل‌داری و دیگر فعالیت‌های مربوط به کشت و زرع در زمین بوده است.  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گرمایش زمین محیط زیست انتشار کربن گیاهخواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۳۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت

به گزارش خبرآنلاین، محققان دانشگاه میشیگان که نتایج پژوهش خود را در مجله ACS Catalysis منتشر کرده‌اند، استفاده از کبالت‌فتالوسیانین (cobalt phthalocyanine) را به‌عنوان کاتالیزوری برای تبدیل کربن دی‌اکسید به متانول از طریق چند مرحله واکنش موردمطالعه قرار دادند. مرحله اول کربن دی‌اکسید (CO2) را به مونوکسید کربن (CO) و مرحله دوم CO را به متانول تبدیل می‌کند.

این رویکرد، روشی پایدار را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تولید انرژی بدون کربن دی‌اکسید مازاد ارائه می‌دهد. دانشمندان مدت‌هاست در تلاشند تا راهی برای تبدیل شیمیایی CO2 به سوخت‌هایی مانند متانول بیابند. متانول می‌تواند به‌طور بالقوه برای تأمین انرژی خودروها به روشی سازگارتر با محیط‌زیست مورداستفاده قرار گیرد.

البته پیش‌ازاین، تبدیل کربن دی‌اکسید به متانول در مقیاس صنعتی اتفاق افتاده بود، اما آن فرآیند از نظر زیست‌محیطی پاک نبود و تلاش‌ها برای انجام بزرگ‌مقیاس این تبدیل از طریق فرآیندهای الکتروشیمیایی، چالش‌های بزرگی به همراه داشت.

کبالت‌فتالوسیانین مانند یک قلاب مولکولی برای مولکول‌های CO2 یا CO عمل می‌کند. آرایش (هندسه) این مولکول‌ها در اطراف فلز کبالت بسیار مهم است، زیرا تعیین می‌کند که هر مولکول گاز با چه شدتی به هم متصل می‌شود. پژوهشگران متوجه شدند که مشکل، اتصال بسیار قوی‌تر کبالت‌فتالوسیانین به مولکول‌های CO2 در مقایسه با مولکول‌های CO است. به همین دلیل وقتی CO در مرحله اول تولید می‌شود، قبل از اینکه بتواند به متانول تبدیل شود، با مولکول CO2 دیگری جابه‌جا می‌شود.

محققان با مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته حساب کردند که اتصال کبالت‌فتالوسیانین به CO2، سه برابر محکم‌تر از مونوکسید کربن است. این اندازه‌گیری‌ها با بررسی تغییرات سرعت واکنش در مقادیر مختلف CO2 و CO نیز تأیید شد.

محققان نشان دادند که تفاوت به نحوه تعامل الکترون‌های کاتالیزور با مولکول‌های CO2 و CO مربوط می‌شود. برای حل این مشکل، آن‌ها پیشنهاد داده‌اند تا کاتالیزور کبالت‌فتالوسیانین به‌شکلی بازطراحی شود که نحوه تعامل آن با CO تقویت شده و میزان اتصال آن به CO2 کاهش یابد.

رفع این مانع می‌تواند راه را برای استفاده از کاتالیزورهایی مانند کبالت‌فتالوسیانین برای تبدیل پاک، مؤثر و بزرگ‌مقیاس CO2 به سوخت متانول هموار کند.

منبع: Phys.Org

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904012 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • آموزش کاشت گیاه کلزا در طزنج
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها